G-Hockey
Zoals waarschijnlijk eenieder reeds bekend zijn we in 2016 gestart met de G-hockey voor kinderen en jongeren met een beperking. Wekelijks traint het team met heel veel plezier en toewijding. Het spelplezier, de groepsdynamiek, de sport en de vriendschap doet het G-hockeyteam en onze club heel veel deugd!
 
Mede daarom zijn wij ook heel trots op het feit dat we van de Koning Boudewijnstichting een financiele ondersteuning hebben gekregen voor ons G-hockey project. Daarnaast hebben we een mooie vermelding op Een Hart voor Limburg gekregen: Vermelding op Een Hart voor Limburg
 
Een Hart voor Limburg creëert kansen voor de meest kwetsbaren in onze provicnie. Concreet geven zij financiele steun aan projecten die de kansen bevorderen van maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren. Een Hart voor Limburg is een subfonds van het Streekfonds Een Hart voor Limburg, erkend en beheerd door de Koning Boudewijnstichting.
 
Dank aan Een Hart voor Limburg/ de Koning Boudewijnstichting! En voor onze G-hockey'ers: keep up the good work en nog meer plezier toegewenst!
 

Trots zijn wij op ons G-hockey team!! 

Wanneer je interesse hebt om lid te worden van het G-hockey team, neem dan gerust contact op via G-hockey@hcph.be 

 
G-Hockey bij Phoenix: geïntegreerd met een hoofdletter G!
 
Binnen Phoenix willen we graag hockey voor iedereen toegankelijk maken.
 
Onze club zet vanaf oktober zijn deuren open voor mensen met een lichte mentale, fysieke of psychische beperking.
 
 
 
 
Waarom G-Hockey?
 
Het doel van G-hockey is om kinderen vanaf 10 jaar en jong volwassenen met een licht verstandelijke of motorische beperking plezier en voldoening te laten beleven aan hockey en spelactiviteiten, net als andere kinderen.
 
Als club willen we ook aan deze jongens en meisjes de kans bieden om volwaardig deel te nemen aan ons clubleven.
 
G-hockeyleden zijn gewoon lid van de hockeyclub met alle daarbij behorende activiteiten.  Dit bevordert de integratie met de andere jeugdleden. Door daarnaast op zaterdag te gaan trainen, ziet iedereen dat G-hockeyers erbij horen!
 
Waar en wanneer?
  
We zijn begonnen in oktober met twee initiatiedagen. We gaan dit opvolgen met verdere kennismaking G-hockey in Noord-Limburg door initiaties op scholen. Op 19 maart 2016 plannen we een nieuwe initiatie namiddag in.  Dit wordt dan opgevolgd met wekelijkse trainingen op 26 maart, 2, 9, 16 en 23 april.
 
Wedstrijden
 
Het is de bedoeling om, op termijn, aan wedstrijden deel te nemen in functie van het aantal deelnemers en het aantal G-ploegen bij andere clubs.  Er is geen verplichting tot deelname aan de wedstrijden
 
Interesse?
 
Schrijf je in met het formulier hieronder zodat we u op de hoogte kunnen houden van de evoluties mbt G-Hockey in de club. 
 
Zie via deze link fotoreportage van G-Hockey initiatie bij hockey club Brugge. 
 
Zie hier een video over voorbeeld integratie G-hockey in de algemene hockey clubcultuur. 
 
Info?
 
Voor uitleg en informatie over G-hockey kan je een mail sturen naar info@hcph.be

Phoenix Hoofdsponsors
Phoenix Business Sponsors
Komende events
Spelregels 2020- 2021

Belgie: KBHB spelregels volwassenen (link)

            Spelregels tabel U14-U19 (link)

             Spelregels tabel U7-U12 (link)

Nederland:KNHB spelregels

Belgie: Indoorspelregels

HC Phoenix: Holenweg 2a Neerpelt         Mail ons