Missie - Waarom bestaan we? 

Phoenix Hockeyclub wil als warme en inclusieve sportvereniging uitmunten in het verbinden van haar leden, vrijwilligers en sympathisanten rond de spelvreugde van de hockeysport, met respect voor haar omgeving, en met oog voor talent. 

 

Visie:

Accommodatie:
Onze accommodatie is meer dan enkel een veld. Het is een thuis voor alle leden, een plek waar we samenkomen, trainen en wedstrijden spelen. We streven naar moderne en kwalitatieve faciliteiten die de groei van onze club ondersteunen.

Professionele omkadering:
Bij Phoenix Hockeyclub investeren we zoveel mogelijk in een professionele omkadering. Trainers, begeleiders en vrijwilligers worden ondersteund en opgeleid, zodat ze het beste uit zichzelf en de leden kunnen halen.
Ons streven naar uitmuntendheid begint bij de mensen die onze club vormgeven. Om competitief in de nationale reeksen te kunnen deelnemen zal bijkomende scholing van onze coaching- en trainersstaf noodzakelijk zijn.

Dames- en herenploeg:
Onze club is trots op al onze teams. Graag evolueren we naar een duurzame situatie waarbij zowel een dames- als herenploeg kunnen bestaan en continu aangevuld worden met nieuwe talenten.
We moedigen gelijke kansen en successen aan, en streven naar een evenwichtige vertegenwoordiging in alle geledingen van de club.

Competitief, recreatief, G-sport:
Bij Phoenix Hockeyclub bieden we ruimte voor diverse niveaus en ambities. Of je nu competitief wilt spelen, recreatief plezier zoekt, of wilt deelnemen aan G-sport, bij ons is er een plek voor iedereen.

Aantal leden:
Onze club groeit en bloeit dankzij het enthousiasme en de betrokkenheid van al onze leden. We streven ernaar om een bloeiende gemeenschap te blijven, waar iedereen met trots de kleuren van Phoenix draagt.
We zouden als club in staat moeten zijn om naar een 300 à 350 actieve leden te kunnen groeien en dat duurzaam in stand kunnen te houden.

 

Kernwaarden:

 TALENT       WARM       RESPECT       PLEZIER       INCLUSIEF       UITMUNTEND 

We verwachten van iedereen die bij onze club betrokken is, dat ze deze kernwaarden toepassen. Daarom lichten we ze graag verder toe:

 

 TALENT 

Hockeyclub Phoenix wil het talent in haar leden, vrijwilligers en sympathisanten ontdekken, verder laten ontwikkelen en inzetten waar het tot zijn recht komt.

 

 WARM 

Phoenix Hockeyclub is een gezellige familievereniging, waar iedereen warm onthaald wordt, waar men elkaar kent en waardeert. 

 

 RESPECT 

Leden, vrijwilligers en sympathisanten van Hockeyclub Phoenix gaan respectvol om met elkaar en met anderen. We dragen Fair Play hoog in het vaandel. 

 

 PLEZIER 

Spelvreugde, glimlachen en plezier staan binnen Hockeyclub Phoenix centraal. Ons clubhuis nodigt uit tot ontmoeting of een gezellige derde helft.
Bij ons wordt enthousiast deelgenomen aan clubactiviteiten.
 

 

 INCLUSIEF 

Bij Hockeyclub Phoenix heeft iedereen een plaats, ongeacht leeftijd, gender, geaardheid, overtuiging, achtergrond of afkomst (of eender welke andere dimensie van diversiteit), met of zonder beperking.
We streven naar eenheid en samenhorigheid binnen onze teams en de club, en dragen dat ook uit naar onze omgeving. Het clubbelang primeert boven het individueel belang. 
 

 

 UITMUNTEND 

Hockeyclub Phoenix legt de lat hoog: in haar organisatie, in haar werking, in haar infrastructuur en op het hockeyveld. Dat vereist betrokkenheid, engagement, discipline en een gezonde winnaarsmentaliteit van elk van ons, binnen ieders mogelijkheden en vaardigheden.